Perpisahan kali kedua.

Bismillah.

Tadi dah tulis panjang-panjang, then internet off. So bila bukak balik, takde dah.

To be truth, tipu tak rasa pape. Tapi try to. Try to be ok. Try to layan org macam biasa kita layan. Tapi, surely org yang kenal memang nampak me these few days mcm tak okey.

As i said, tgh struggle. Bukan tak boleh terima kenyataan tu, surely siapalah kita nak tolak apa yang allah dah takdirkan untuk kita. sekarang adalah fasa membuktika, bahawa mampu je sebenarnya.

Dan, memang mampu pun. Im reallybaffected by my emotion, im not run away like usual. Mungkin sebab dah banyak kali diingatkan,

“Emosi hanya boleh diluruskan dan kawal dengan nama iman. ”

sebenarnya lebih kepada risau pada dia, mungkin kerana tak cukup menyerahkan dia untuk jagaan Allah, sedihkan?

Huhu. Semua orang tanya, saya okey ke tak, dia okey ke tak, and sebenarnya macam nak tanya balik, what do you expect from me? Tapi macam kasar, sebab orang sekeliling hanya menunjukkan diorang sedang care. Tu je. Hhuhu.

Well, you, you have to be strong, because being strong is the only choice you have. Kena belajar berdikari, dan belajar untuk mengembalikan segala rasa kepada Dia yang memiliki rasa tu.

Hanya kepada Dia, saya serahkan penjagaan awak yang sebaik-sebaiknya. Hasbunallahu wa ni’mal wakeel fani’mal maula wa ni’man nasir.

Fi amanillah. Akan kekal selamat dan tenang, dengan keberadaan Dia dalam hati kita. Ini, yang terbaik untuk kita, untuk hati kits, untuk dakwah kita, untuk tarbiyah kita dan untuk semuanya.

This is the best, and Dia je yang tahu sebaik mana apa yang diaturkan ni.

image

Momoji Doll.

“Tidak beriman seseorang tu, sehingga dia mengasihi saudaranya sebagaimana dia mengasihi dirinya sendiri. ” hadith riwayat bukhari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s