luka tak dalam. tapi sakit

luka ini tak dalam, tapi sakit.

serasanya macam melukakan hati seseorang dengan tingkah laku aku. padahal, asalnya sebab dah lukakan hati sendiri, zalimi diri sendiri sebab antara aku dan Allah dah punya jarak.

antara kami dah punya jarak.

dan, hukumannya apa yang berlaku sekarang. hubungan dengan kawan-kawan tak berapa bagus. perasaan sendiri tak berapa bagus. dan semalam, dengan seorang kakak pulak.

mungkin, dari sisi kakak itu, okeyh je. okeyh je. takdak hard feeling ke apa, tapi Allah yang timbulkan perasaan ini pada aku. sebab aku dah lalai dari Dia.

hempap. hempap hati aku. bukan sekali dua Allah hempap hati ini, tapi berkali-kali.

Allah. maaf. salah aku. salah aku.

T_T

andai ada air mata yg mengalir, moga itu menjadi bukti, dan dikira oleh Allah atas mujahadahmu utk berubah menjadi seorang yang islam secara keseluruhan. moga terus kuat. biarlah orang lihat kita happy je dan tabah serta kuat je.tp orang tak tau betapa kita lemah dan sentiasa menangis di depan Dia.

 

pesan kakak itu.

aseefah jiddan. aseefah jiddan. Allah sedang uji saya. tak appreciate langsung pada orang yang ambil kisah. orang yang tanya khabar.

T_T maaf. moga Allah beri antunna kekuatan untuk mentarbiyyah budak yang tak matang nih.

khalis pauh. khalis. khalis itu hanya untuk Allah. bukan untuk manusia lain. bukan. tolong. please. please.

Advertisements

2 thoughts on “luka tak dalam. tapi sakit

    • kadang2 terfikir, bila Allah uji gini, apakah kerana hati ini belum cukup khalis?

      sbb, pure tu, sedikit pun kita buat bukan kerana orang. bukan kerana sesapa.

      muhasabah mode.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s